Cerita Akhir Tahun

By miz ruha ~ 12/27/2012 10:00:00 AM
! Assalamualaikum !

Ada cerpen baru yang aku taip. Aku taip Isnin lepas. Cerpen yang bertajuk Saya Tunggu Awak sepertimana poster *poster ke?* kat bawah. Perasan tak aku post gambar tu semalam untuk entri Silence Day #21? Itulah tajuk cerpennya. Ada 5 part semuanya. Dan Alhamdulillah siap ditaip pada hari yang sama.

Hahahahaha.......... gelak kat diri sendiri sebab cerpen Meon yang dinaiktaraf menjadi novel masih tak siap-siap lagi. Mungkin idea-idea itu telah dibawa pergi oleh hujan.  *alasan* Muahaha! Novel Meon tak siap tapi ada pula idea untuk taip cerpen baru. Novel Meon tu dah lebih 40 pages aku taip kat Word kalau ikut format blog aku. Sebab itu aku naiktaraf dari cerpen ke novel. Hihi! Bolehkan?? ^_~


Nak buat macam mana? Tetiba aje idea datang. Bagai meronta-ronta untuk dilampiaskan di atas papan putih bernama Word. Aku pun ikut ajelah rentak jari-jariku menari di atas papan keyboard. Akhirnya berjaya juga aku siapkan sebuah cerpen yang diberi tajuk Saya Tunggu Awak.

Yang berminat untuk baca cerpen itu, silalah baca. Yang tak berminat aku tak paksa. ^_^ Cerpen tu akan publish esok dan lusa. *dah siap autopublish dah* Habis semua part. So, selamat membaca dan mengkritik. ^_^


Nota Cinta : Komen dari korang membantu aku untuk menaip cerita dengan lebih baik lagi. Terima kasih. ^_^

26 comments

December 27, 2012 at 10:08 AM

Bagi la aku 1st..bagi la aku 1st..pls......lalala

December 27, 2012 at 10:14 AM

Tak aci la main autopublish..hahaha
Eh tempat kau tak banjir ke ruha?

December 27, 2012 at 10:22 AM

nak baca nak baca!!! dah agak dah sbb ada 'by,Miz Ruha' kat bawah tu..hehe

psst~samalah kita..novel didiey ape cte ntah..hikhik!

December 27, 2012 at 10:41 AM

saya tunggu awak post cerpen eh..hihi

December 27, 2012 at 12:27 PM

huii , rajinnye kak tulis cerpen ! go go goo ! hehe :)

December 27, 2012 at 12:35 PM

Aida tunggu.. nak baca jugak hasil penulisan ruha.. :) Aida datang dari blog potia review tak sangka ketiga2 kaler hijau. hehe :

http://www.silenceblogz.com/2012/12/3-blog-hijau-coder-yang-awesome.html

December 27, 2012 at 1:33 PM

cpt post.. aku tunggu~~~

December 27, 2012 at 1:36 PM

lah..poster utk cerpen rupanya..=D igt tgh tunggu sapa..=P

December 27, 2012 at 1:49 PM

Rajinnya bercerpen....

December 27, 2012 at 1:49 PM

Done tabung Ruha

December 27, 2012 at 1:51 PM

rajinnya .... ok yana menanti ^^

December 27, 2012 at 3:37 PM

belum siap meon dah ade yang baru? banyak kemain idea ko nak menaip cite weh.. aku pun tak reti nak taip cite fiksyen camtu..neway, looking forward kat cerpen ko tu ye..

December 27, 2012 at 3:46 PM

wah mesti menarik nie...ta sabar nk baca..hehe

December 27, 2012 at 3:47 PM

okey da bis semua aku bace

btw mmg kemas je blog ni

dr blog potia

December 27, 2012 at 4:27 PM

ok ruha... im waiting...

December 27, 2012 at 5:27 PM

macam suweeet amat je cite baru neh ! alaa tp besok xsmpt baca, kena tnggu lusa huhu :)

December 27, 2012 at 5:34 PM

cpt lh update..nk baca ni

December 27, 2012 at 5:41 PM

wow...ada cerpen baru....yg ni nanti aku follow...nampak mcm mampu aku nak baca pasal ada 5 episod je....

December 27, 2012 at 9:02 PM

Ok Ruha, baby tunggu.. tak sabar nak baca cerpen baru Ruha ni.. Mesti comel =)

December 27, 2012 at 9:29 PM

menunggu entri cerpennya sahabat...

Mohon bantuannya sahabat untuk KLIK butang G+1 kat entri saya berjudul IPHONE 5 GADGET IMPIAN.
Semoga sahabat berkenan membantu dan terima kasih sebelum serta sesudahnya saya ucapkan

December 27, 2012 at 10:39 PM

x sabar la pulak nak tunggu cerpen autopublished too...pasti best dan mengancam.... ^_^

December 28, 2012 at 7:04 AM

salam miz ruha... :)

al hamdulillah banjir tempat ruha dah surut...boleh laa tulis E-Novel tu...yang E-Cerpen ayie tunggu...nanti ayie baca dan komen ya :D

December 28, 2012 at 9:35 AM

menulis sudahruha...nnt leh bukukan jual jd novel..hihihi ;)

December 28, 2012 at 9:52 AM

remy akan sentiasa baca......
kalau singgah kat sini ler...

December 29, 2012 at 7:46 PM

wah..ada bakat terpendam menulis novel rupanya..hehehe

December 30, 2012 at 12:09 AM

Baru hari ni ibu berpeluang baca. Jadi, bolehlah baca sampai habis hari ni jugak

Post a Comment
Copyright 2009 - 2014 © www.mizruha.com | Design by miz ruha